مقامات بریتانیا نگران سیستم رمزگذاری موجود در ویندوز ویستا، نسخه بعدی سیستم عامل مایکروسافت، هستند. آنها میگویند این سیستم ممکن است مانع شود تا مأمورین قانون فایلهای موجود در کامپیوتر مظنونین را مشاهده کنند. به گفته آنان، با این که برخی از ویژگیهای جدید ویندوز ویستا با اهداف خیر طراحی شدهاند، اما در عمل ممکن است مانع از انجام تحقیق روی فعالیتهای افراد مظنون شوند.
این اظهارات در جلسه کمیسیون امور داخلی مجلس عوام انگلستان مطرح شد. راس آندرسون، استاد مهندسی امنیت در دانشگاه کمبریج گفته است «از اواخر امسال، چشمانداز رمزنگاری با عرضه ویندوز ویستا تغییر خواهد کرد».
دلیل نگرانی این استاد از اینجا ناشی میشود که ویستا از طریق تراشهای به نام TPM (یا Trusted Platform Module) در مادربورد کامپیوتر، به سیستم رمزنگاری BitLocker Drive Encryption دست مییابد. این سیستم، به جهت محدود کردن پدیده سرقت نرمافزاری و توزیع نرمافزارهای به سرقت رفته به وجود آمده است و همچنین مانع از crack شدن احتمالی ویندوز ویستا خواهد شد. «بنابراین هارد دیسک شما خود به خود با استفاده از کلیدی که به طور فیزیکی قابل دسترسی نیست رمزنگاری میشود. اثر جانبی چنین واقعهای از نظر اجرای قانون این است که بیرون کشیدن اطلاعات رمزشده از چنین سیستمی به لحاظ فنی میتواند بسیار دشوار شود».
او پیشنهاد کرده است که دولت بریتانیا با مایکروسافت و سازندگان سختافزار صحبت کند تا به ساخت نوعی «شاه کلید» اقدام کنند که امکان دسترسی را برای مأمورین قانون میسر میسازد.
مایکروسافت میگوید که هدف از BitLocker حفظ امنیت سیستم و «تضمین این موضوع است که اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتری که به ویندوز ویستا مجهز است، فاش نخواهد شد، حتی اگر بدون اجرا شدن سیستم عامل بخواهند به هارد دیسک آن دست پیدا کنند».
این فناوری، مانع از نصب نرمافزارهای مخرب بدون اطلاع یا رضایت کاربر خواهد شد. این در حالی است که تعدادی از آگاهان با انتقاد از این فناوری میگویند شرکتها میتوانند با استفاده از قوانین DRM مانع از نصب نرمافزارهایی بشوند که مورد تأییدشان نیست؛ از جمله نرمافزارهای اشتراک فایل نظیر به نظیر.
سخنگوی یک نهاد مرتبط با امنیت سیستم های کامپیوتری در همین ارتباط گفته است «نهاد ما هم اکنون با مایکروسافت در تماس است و نگرانیهای خود را از این موضوع مطرح کرده است». سایت وب ویندوز ویستا گفته است سیستم رمزنگاری BitLocker «از اطلاعات و سیستم عامل شما به صورت آفلاین نیز محافظت میکند و باعث میشود اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتر شما حتی در زمانی که سیستم عامل در حال اجرا نیست قابل دسترسی نباشند».
